Follow

Bizeta miniGP

BZM miniGP available

Achievements

 11x
European Champion
 12x
Italian Champion
 26x
Belgian Champion
 14x
Dutch Champion

Website-statistic

JoomlaWatch Stats 1.2.8_05-dev by Matej Koval

Visitors

Today: 3
Yesterday: 15
Total: 3648Livio Loi geselecteerd voor Red Bull Rookies Cup 2012 PDF Print E-mail
Thursday, 13 October 2011 13:26

In de loop van het race seizoen 2011 hadden Livio Loi, Robert Schotman, Bo Bendsneyder en Nick Janssens zich ingeschreven voor een selectie in de prestigieuze Red Bull Rookies Cup.

4 piloten die hun roots op de Pasini pocketbikes hebben en in de MiniGP reeds schitterende resultaten gehaald hebben dankzij de vakkundige scholing van de GCG Corse school. Op 10, 11 en 12 Oktober werden ze uitgenodigd op de selectiedagen die plaats vonden op het Motorland circuit in het Spaanse Aragon. Nick Janssen kon jammer genoeg niet deelnemen aan de selectie, vermits hij nog niet voldoende hersteld was van een eerder opgelopen blessure.

 

 

 

Op dag 1 kwam Robert Schotman aan de beurt en moest zich tonen tussen de 110 rijders die vanuit alle hoeken van de wereld afgezakt waren naar Aragon, om hun kans te wagen. Robert slaagde er jammer genoeg niet in de jury te overtuigen om door te gaan naar de finale. Einde avontuur voor Robert.

 

    

 

Op dag 2 kwamen Livio en Bo aan de beurt. Ook voor hen was het even wennen aan de 125cc 2-takt Metrakit motoren die men gebruikte voor de test. Livio bleek vrij vlot overweg te kunnen met deze nieuwe motor en mocht doorgaan naar dag 3. Ook Bo wist de jury te imponeren en mocht door naar de finale. Op de finaledag namen Bo en Livio het op tegen de 55 beste piloten van de 2 voorgaande dagen om een plekje te bemachtigen in deze prestigieuze cup. Bo was hier de ongelukkige afvaller, en werd niet geselecteerd.

Livio reed een mooie finalerace en werd samen met 10 andere rijders geselecteerd om in het voorprogramma van de Europese MotoGP wedstrijden de RedBull Rookies Cup te gaan rijden in een internationaal gezelschap toprijders.

Livo Loi zal in de geschiedenisboeken gaan als eerste belg die geselecteerd is voor dit internationaal racetalent ontwikkelingsprogramma.

GCG Corse is blij om te zien dat de studenten, mede dankzij hun kennis opgedaan tijdens de intensieve trainingen onder leiding van Gerry Verhoeven, grote stappen vooruit zetten in hun race carriere.

Wij roepen dan ook op om Livio volgend jaar massaal te komen steunen in de wedstrijd op het TT-circuit in Assen.